Behandeling
In mijn praktijk behandel ik mensen met licht tot matige, niet complexe psychische stoornissen. Dit heet de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ). Je kunt bij mij terecht voor diverse klachten:

  • Traumagerelateerde klachten/PTSS
  • Angstklachten, waaronder ook paniekklachten en dwangklachten
  • Depressieve klachten
  • Aanhoudende en/of onverklaarde lichamelijke klachten
  • Zelfbeeldproblemen en/of assertiviteitsproblemen

Staat jouw klacht hier niet bij en/of twijfel je bij jouw klachten of ik je een behandeling kan bieden? Meld je dan HIER aan voor een gratis kennismaking. Of neem contact met mij op per e-mail of telefoon. Dan zoeken we het samen (vrijblijvend) uit.

De behandeling krijgt vorm middels individuele gesprekstherapie, waarbij gebruikt gemaakt wordt van evidence based behandelvormen, op basis van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR), elementen van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Mindfulness.
Indien gewenst kan behandeling ook online plaatsvinden.

In bepaalde situaties kun je niet bij mij terecht. Bijvoorbeeld als er naast psychische klachten sprake is van (hevige) sociaal-maatschappelijke klachten (zoals financieel, wonen e.d.). Ook als er sprake is van complexere problematiek (verslaving, psychotische klachten, persoonlijkheidsproblematiek) ben ik niet de juiste persoon voor jou. Ook mensen die door hun klachten (snel) in een crisis kunnen belanden, kan ik helaas niet behandelen. Ik kan je wel helpen om de juiste zorg hiervoor te vinden.

Ben je bij mij in behandeling en kom je onverwachts in een crisis, (je krijgt bijvoorbeeld plotseling suïcidale neigingen), neem dan direct contact op met je huisarts en/of de crisisdienst.  

Coaching
Heb je (mentale) klachten die (deels) veroorzaakt worden door disfunctionele patronen in je denken, handelen en/of leefstijl? En is er geen sprake van een psychische diagnose? Ook dan kun je bij mij terecht. De behandeling heet dan coaching en deze sessies kun je niet vergoed kan krijgen van de zorgverzekeraar.
Ik maak in de coachingsessies (ook) veel gebruik van CGT en van positieve psychologie. We gaan op zoek naar hoe jij duurzaam kan veranderen op verschillende leefgebieden.
Twijfel je over wat mogelijk is en wat nodig is bij jouw klacht? Meld je aan en we zoeken het samen uit.
Desgewenst kan coaching online plaatsvinden.

Klik HIER om je aan te melden voor een gratis kennismakingsgesprek.

Supervisie
Ben je psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en/of volg je een VGCt-traject? Dan kun je supervisie bij mij volgen. Ik ben geregistreerd VGCt® supervisor.
Ook als je nog WO-student of beginnend psycholoog bent en je wilt los van een opleidingstraject supervisie volgen, kan dat bij mij.
Net als met een therapeut, is het belangrijk met je supervisor een ‘klik’ te hebben, zeker gezien het feit dat een supervisietraject geregeld een langerdurend traject is. Daarom bied ik een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten aan (klik HIER). In dit gesprek zullen we doelen en verwachtingen bespreken. Dan besluiten we of we een supervisiecontract aan gaan.
Online supervisie(traject) behoort tot de mogelijkheden.

Leertherapie
Ook voor individuele leertherapie voor de VGCt (of voor WO-studenten) kun je bij mij terecht. De VGCt omschrijft leertherapie als volgt: Leertherapie is de begeleiding, individueel of in groepsverband, met als doel het ontwikkelen van het vermogen tot zelfreflectie van de cognitief gedragstherapeut i.o.. Door leertherapie leert de cognitief gedragstherapeut i.o. zijn eigen reacties op (problemen van) cliënten te erkennen en herkennen. Daarnaast leert hij hoe hij zijn denkpatronen en gedrag kan beïnvloeden en daardoor zijn beroepsuitoefening kan optimaliseren.
Voor een gratis kennismakingsgesprek van 20 minuten klik HIER.