TRAUMA 3-Daagse (NIEUWE DATA VOLGT BINNENKORT)

Heb jij last van traumaklachten en (vermoedelijk) de diagnose PTSS? Dan kun je je vanaf nu aanmelden voor een intensief traumaverwerkingstraject. Op een nader te bepalen locatie werk je 2 of 3 dagen lang, zonder afleiding van allerlei alledaagse zaken, met volle focus werken aan traumaverwerking. Je gaat dat doen met bewezen effectieve methodes zoals EMDR en (imaginaire) exposure. Ook worden er lichaamsgerichte sessies gegeven.
In een ‘normale’ behandeling ben je vaak maanden bezig en ga je na een uur therapie in de week weer naar huis en word je vaak weer opgeslokt door het alledaagse leven. En dit nadat je al maanden op een wachtlijst hebt gestaan.
In de trauma 3-daagse ben je zeer efficiënt aan het werk en duurt de behandeling dus slechts 3 dagen!
Het grootste gedeelte van de behandeling kan ‘gewoon’ gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Wel zal er een eigen bijdrage gevraagd worden voor de kosten die niet declareerbaar zijn.

Voor aanmelden of vragen: klik HIER.

1. EMDR bij bevallingstrauma’s en/of bevallingsangst

Bevallen en een kindje krijgen is het mooiste wat er is!”
Gelukkig ervaart de meerderheid van de moeders (en vaders) dit ook echt zo. Echter 10-20% van de vrouwen ervaart de bevalling als traumatisch en 1-3% ontwikkelt een posttraumatische stressstoornis (PTSS) na de bevalling. Dit is 2 van de 100 vrouwen die bevallen!
In Nederland worden er per jaar 160.000 – 210.000 kinderen geboren. Dat betekent dat er ongeveer 24.000 – 31.500 bevallingen per jaar als traumatisch ervaren worden en ongeveer 3200 – 4200 maal per jaar PTSS ontwikkeld wordt!

Een traumatische bevalling en/of PTSS krijgen na een bevalling heeft een aantal gevolgen, zoals het verstoren van de binding tussen moeder en kind, problemen bij borstvoeding, stemmingswisselingen, minder genieten van het leven en angst voor een eventuele volgende bevalling. Er zijn zelfs vrouwen die hun kinderwens parkeren uit angst voor de bevalling. Overigens kan deze angst ook ontstaan door verhalen en beelden van nare bevallingen, zonder zelf een (traumatische) bevalling te hebben meegemaakt.

Er is ook goed nieuws! Uit onderzoek blijkt dat Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) heel goed werkt bij PTSS en andere traumagerelateerde- en angstklachten. Deze veelal kortdurende en efficiënte therapie kan vrouwen helpen om geen last meer te hebben van de aan zich opdringende herinneringen van de bevalling, bij het wegnemen van de spanning die zij ervaren als zij aan de bevalling denken of erover praten en de angst doen afnemen voor een volgende bevalling. Momenteel wordt er in het OLVG in Amsterdam onderzoek gedaan naar preventieve EMDR-therapie na een traumatische bevalling om het ontwikkelen van PTSS te voorkomen. Dit laat wel zien dat EMDR een heel belangrijk hulpmiddel kan zijn!

Diverso biedt EMDR-behandeling bij bevallingstrauma’s en/of -angst. Meestal wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar binnen de basisGGZ. Meer over tarieven en vergoedingen binnen de basisGGZ vind je HIER.
Soms wordt een behandeling niet vergoed en dan kun je een speciaal pakket afnemen, bestaande uit een intake, 2 EMDR-sessies van 90 minuten en een nagesprek voor €600,-.

NB. Er wordt ook gebruik gemaakt van (imaginaire) exposure

Twijfel niet, meld je HIER aan voor een gratis kennismakingsgesprek en dan bespreken we jouw mogelijkheden.

2. Zelfbeeldtraining
Een veel voorkomend probleem bij diverse klachten en diagnoses is een laag zelfbeeld. Negatieve gedachten over jezelf en een negatief gevoel over jezelf hebben. Voorbeelden hiervan zijn: “ik kan niks”, “ik ben waardeloos”, “ik ben dom”, “ik ben niet leuk”. Hoe je over jezelf denkt heeft vervolgens veel invloed op hoe je je (wel of niet) gedraagt.
Vaak horen we “ik weet wel dat ik niet persé heel erg dom ben, maar zo VOELT het wel!”. Hier is de zelfbeeldtraining (Verbeter uw zelfbeeld in 7 stappen) op gericht, op dat wat je eigenlijk wel weet van jezelf, voelbaar maken. En dat betekent niet dat je aan het einde van de training de deur uitloopt met het gevoel “wow, ik ben echt de meest fantastische persoon op aarde”, maar het betekent vooral dat je zelfbeeld (weer) realistisch en in evenwicht is, waarbij je zowel oog hebt voor je goede kanten als minder goede kanten.

Er is veel onderzoek gedaan naar deze training, bij diverse diagnoses, en de training is bewezen effectief. De training werkt bijvoorbeeld ook beter dan EMDR gericht op zelfbeeld.

De training bestaat uit 8 sessies van anderhalf uur. De groepen bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. De training kan een onderdeel zijn van een uitgebreidere behandeling (of dat nu bij mij is of een andere behandelaar) en daardoor ook (deels) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Maar je kunt ook deelnemen aan de training als je niet verder in behandeling bent. De kosten voor de training bedragen in dat geval maximaal 525 euro (inclusief individuele intake en een werkboek). Maar hoe meer deelnemers, hoe lager dit tarief!

Voor meer informatie, kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen via info@praktijkdiverso.nl.

3. Training bij chronische lichamelijke klachten – UNDER CONSTRUCTION

4. (ONLINE) cursus voeding – UNDER CONSTRUCTION