Contractvrij
De kwaliteit van behandeling staat bij mij altijd voorop. Daarom heb ik geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Op deze manier ben ik vrij cliënten aan te nemen (waar iemand ook maar verzekerd is) en kan ik behandeling op maat bieden, zonder beperkt te worden door omzetplafonds.
Voor meer informatie over contractvrije psychologen verwijs ik je naar: https://contractvrijepsycholoog.nl/.

2021

Omdat ik geen contracten met zorgverzekeraars heb, stuur ik de factuur van de behandeling naar jou. Jijzelf declareert vervolgens de factuur bij je zorgverzekeraar. De zorg wordt altijd na maximaal 365 dagen of na stoppen van de behandeling in rekening gebracht. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, krijg je vervolgens de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed van je zorgverzekeraar.
Als je een ‘echte’ restitutiepolis hebt, krijg je 100% van de ongecontracteerde zorg vergoed door de verzekering. Heb je een naturapolis dan krijg je minder. Hoeveel minder, dat is afhankelijk van je polis. Gebruikelijk is dat ongeveer 75% wordt vergoed.
Het is belangrijk om van tevoren contact op te nemen met jouw verzekeraar, zodat je precies weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je kunt aangeven dat het gaat om een behandeling binnen in de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ). Ervaring leert dat het vaak loont om bij zorgverzekeraars die minder dan 75% vergoeden aan te dringen op een hogere vergoeding. Dit is namelijk wettelijk vastgesteld.
Een voorwaarde om je behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen, is een verwijsbrief van je huisarts.

Voorschotten
Om behandelingen te kunnen (blijven) bieden, factureer ik maandelijks een voorschot van 60 euro per sessie. Dit breng ik uiteraard in mindering op de eindfactuur.

Eigen Risico
Denk er aan dat je altijd een eigen risico dient te betalen van €385,- per jaar. Indien je een hoger eigen risico hebt afgesproken met jouw zorgverzekeraar kan dit bedrag hoger zijn.

Tarieven volgens het NZA 2021
In de GB-GGZ wordt niet gedeclareerd volgens losse consulten, maar volgens een “integrale prestatie”, afhankelijk van de zorgvraag.
Bij de start van de behandeling vindt er een intakegesprek plaats, waarin/waarna ik een inschatting maak welke ‘prestatie’ bij jouw zorgvraag past. Dit kan zijn: kort, middel, lang of chronisch. Andere producten in de GB-GGZ zijn: onvolledig behandeltraject en onverzekerd product consult (OVP).
In overleg kan gaandeweg de behandeling besloten worden tot een ander product.
Voor de GB-GGZ heeft de NZA de volgende maximumtarieven voor 2021 vastgesteld:

Prestatie Kort:                             €522,13
Prestatie Middel:                         €885,01
Prestatie Intensief:                      €1434,96
Prestatie Chronisch:                   €1380,49

Prestatie Onvolledig behandeltraject:    €228,04
Prestatie Onverzekerd product:              €114,41 (per sessie van 60 minuten)

Ik breng in principe 100% van het NZA-tarief in rekening.

2022

!! LET OP: Per 1 januari 2022 gaat de GGZ over naar een heel nieuw zorgstelsel (het Zorg Prestatie Model). Dit betekent dat alle behandelingen die nog lopen op 31-12-2021 afgesloten worden en per 01-01-2022 opnieuw geopend worden in het nieuwe systeem. Dit betekent ook dat je zorgverzekering twee maal (voor 2021 én voor 2022) je eigen risico rekent.

De tarieven zullen per december 2021 op deze site gepubliceerd worden.

Indien je van plan ben je binnenkort aan te melden, kan het zinvol zijn je verzekering voor 2022 alvast goed te checken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen restitutiepolissen, combi-polissen en naturapolissen. Bij een echte restitutiepolis heb je recht op 100% vergoeding. Let ook op het verschil tussen vergoeding van het NZA-tarief en het ‘marktconforme tarief’. Dit laatste ligt vaak een stuk lager dan het tarief wat volgens de Nederlandse Zorgautoriteit passend is (het NZA-tarief).
Aan het einde van 2021 kun je eventueel overstappen naar een andere verzekering als dat uiteindelijk voordeliger is voor jou. Deze link kan je eventueel helpen bij je keuze: https://contractvrijepsycholoog.nl/vergoedingen-2022/.

Verder is het van belang te weten dat voor de wet geregeld is dat iedereen benodigde zorg zou moeten kunnen betalen, het zogenaamde hinderpaalcriterium. Hier vindt je meer informatie over het hinderpaalcriterium:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/zorgpolis/hinderpaalcriterium

Tarieven coaching 2022
Kennismakingsgesprek 20 minuten: gratis
Intakegesprek van 60 minuten: €145,-
Coachingsessie van 50 minuten: €125,-
Coachingpakket, bestaande uit een intake en 6 sessies: €775,-

Tarieven supervisie 2022
Kennismakingsgesprek 20 minuten: gratis
Supervisiesessie van 45 minuten, inclusief voorbereidingstijd: €95,-
Supervisie pakket, bestaande uit 15 sessies: €1345,-

Tarief “no show” 2022
Als een afspraak niet door kan gaan, dien je dit altijd 48 uur van te voren te melden. Dit kun je telefonisch doen (voicemail inspreken kan) of door een e-mail te sturen naar info@praktijkdiverso.nl. Een afspraak op maandag dien je de vrijdag ervoor vóór 12.00 uur afgezegd te hebben.
Indien je te laat bent met afmelden of je verschijnt niet op de sessie zónder afmelding, ben ik genoodzaakt €75,- in rekening te brengen. Dit bedrag kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Meld je HIER aan voor een gratis kennismaking.