Contractvrij
De kwaliteit van behandeling staat bij mij altijd voorop. Daarom heb ik geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Op deze manier ben ik vrij alle cliënten aan te nemen (waar iemand ook maar verzekerd is) en kan ik behandeling op maat bieden, zonder beperkt te worden door omzetplafonds.
Voor meer informatie over contractvrije psychologen verwijs ik je naar: https://contractvrijepsycholoog.nl/.

Omdat ik geen contracten met zorgverzekeraars heb, stuur ik de factuur rechtstreeks naar jou, begin van de maand volgend op de sessie(s). Jijzelf declareert vervolgens de factuur bij je zorgverzekeraar.
Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, krijg je vervolgens de factuur geheel of gedeeltelijk vergoed van je zorgverzekeraar.
Een voorwaarde om je behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen, is in elk geval een verwijsbrief van je huisarts.

Als je een ‘echte’ restitutiepolis hebt, krijg je 100% van de ongecontracteerde zorg vergoed door de verzekering.
Heb je een naturapolis (of een combi-polis) dan krijg je minder. Hoeveel minder, dat is afhankelijk van je polis. Gebruikelijk is dat ongeveer 75% wordt vergoed.
Ervaring leert dat het vaak loont om bij zorgverzekeraars die minder dan 75% vergoeden aan te dringen op een hogere vergoeding. Het is voor de wet geregeld dat iedereen benodigde zorg zou moeten kunnen betalen, het zogenaamde hinderpaalcriterium. Hier vind je meer informatie over het hinderpaalcriterium:

https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/zorgpolis/hinderpaalcriterium

Het is belangrijk om van tevoren contact op te nemen met jouw verzekeraar, zodat je precies weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

!! LET OP: steeds meer zorgverzekeraars hebben als voorwaarde dat voorafgaand aan de behandeling een machtiging wordt ingediend, waarna ze bekijken of en/of hoeveel ze van de behandeling gaan vergoeden. Je moet dan dus toestemming aanvragen.
!! LET OP: verzekeraars hanteren een verschil tussen het NZA-tarief en het ‘marktconforme tarief’ en ‘het gemiddelde gecontracteerde tarief. Deze laatsten liggen vaak (een stuk) lager dan het tarief wat volgens de Nederlandse Zorgautoriteit passend is (het NZA-tarief). Laat je goed informeren.

Eigen Risico
Denk er aan dat je altijd een eigen risico dient te betalen van €385,- per jaar. Indien je een hoger eigen risico hebt afgesproken met jouw zorgverzekeraar kan dit bedrag hoger zijn.

Tarieven volgens het NZA 2023
Intakegesprek (75 minuten):                             
€211,34

Adviesgesprek (45 minuten):
€151,07

Behandelgesprek standaard (45 minuten):    
€128,40

Behandelgesprek lang (60 minuten):              
€152,50

Behandelgesprek extra lang (75 minuten):
€187,76

Ik breng in principe 100% van het NZA-tarief in rekening.

Tarieven supervisie 2023
Kennismakingsgesprek 20 minuten: gratis
Supervisiesessie van 45 minuten (plus 15 minuten voorbereidingstijd): €100
Supervisie pakket, bestaande uit 10 sessies: €945

Tarieven coaching 2023
Kennismakingsgesprek 20 minuten: gratis
Intakegesprek van 60 minuten: €152,50
Coachingsessie van 50 minuten: €132,50
Coachingpakket, bestaande uit een intake en 5 sessies: €745

Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Tarief “no show” 2022
Als een afspraak niet door kan gaan, dien je dit altijd 48 uur van te voren te melden. Dit kun je telefonisch doen (voicemail inspreken kan) of door een e-mail te sturen naar info@praktijkdiverso.nl. Een afspraak op maandag dien je de vrijdag ervoor vóór 12.00 uur afgezegd te hebben.
Indien je te laat bent met afmelden of je verschijnt niet op de sessie zonder afmelding, ben ik genoodzaakt €75,- in rekening te brengen. Dit bedrag kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Meld je HIER aan voor een gratis kennismaking.