Contractvrij
De kwaliteit van behandeling staat bij mij altijd voorop. Daarom heb ik geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Op deze manier ben ik vrij alle cliënten aan te nemen (waar iemand ook maar verzekerd is) en kan ik behandeling op maat bieden, zonder beperkt te worden door omzetplafonds. Voor meer informatie over contractvrije psychologen verwijs ik je naar: https://contractvrijepsycholoog.nl/.

Omdat ik geen contracten met zorgverzekeraars heb, stuur ik de factuur rechtstreeks naar jou, aan het eind van de maand. Jij kan vervolgens zelf de factuur declareren bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, krijg je vervolgens de factuur geheel of gedeeltelijk vergoed van je zorgverzekeraar. De voorwaardes om je behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen, zijn in elk geval een verwijsbrief van je huisarts en een psychische diagnose (de zogenaamde DSM-diagnose).

Als je een zuivere restitutiepolis hebt, krijg je 100% van de ongecontracteerde zorg (het NZA-tarief) vergoed door de verzekering. Helaas zijn deze zuivere restitutiepolissen zeer schaars geworden (met name in de GGZ). Heb je een naturapolis (of een combi-polis) dan krijg je minder vergoed. Hoeveel minder, dat is afhankelijk van je polis. Gebruikelijk is dat ongeveer 75-90% wordt vergoed.
Let wel op: dit percentage is vaak van het ‘marktconforme tarief‘ en ‘het gemiddelde gecontracteerde tarief‘. Dit zijn andere (en dus vaak lagere) tarieven dan de tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft opgesteld.
Steeds meer zorgverzekeraars stellen de voorwaarde dat je voorafgaand aan de behandeling een machtiging moet indienen, waarna er bekeken wordt of jij recht hebt op vergoeding. Je moet dan dus (vooraf) toestemming aanvragen voor de behandeling. Het moeilijke is dat de zorgverzekeraar hiervoor vaak een behandelplan eist. Dit behandelplan wordt echter pas opgesteld als je traject al begonnen is (met de intake en adviesgesprek), waardoor aan die eis niet voldaan kan worden.
Tot slot zijn er in 2024 enkele verzekeraars die (helaas weer) een maximaal aantal behandelminuten vergoeden.

!! Laat je dus goed informeren en neem vóór de behandeling contact op met jouw zorgverzekeraar, zodat je precies weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan !!

Eigen Risico
Denk er aan dat je altijd een eigen risico dient te betalen van €385,- per jaar. Indien je een hoger eigen risico hebt afgesproken met jouw zorgverzekeraar kan dit bedrag hoger zijn.

Tarieven volgens het NZA 2024
Intakegesprek (75 minuten) – code CO0692:                             
€223,48

Adviesgesprek (45 minuten) – code CO0432:
€159,70

Behandelgesprek standaard (45 minuten) – code CO0497:    
€135,89

Behandelgesprek lang (60 minuten) – code CO0627:              
€161,46

Behandelgesprek extra lang (75 minuten) – code CO0757:
€198,72

Behandelgesprek intensief (90 minuten; vaak bij EMDR of (imaginaire)exposure) – code CO0887:
€242,76

Ik breng in principe 100% van het NZA-tarief in rekening.

Tarieven supervisie en leertherapie VGCt 2023/2024
Kennismakingsgesprek 20 minuten: gratis
Supervisiesessie van 45 minuten (plus 15 minuten voorbereidingstijd): €100,00

Tarieven coaching 2024
Kennismakingsgesprek 20 minuten: gratis
Intakegesprek van 60 minuten: €150,00
Coachingsessie van 50 minuten: €130,00
Coachingpakket, bestaande uit een intake en 5 sessies: €745

Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Tarief “no show” 2023/2024
Als een afspraak niet door kan gaan, dien je dit altijd 48 uur van te voren te melden.
Dit kun je telefonisch doen (voicemail inspreken kan) of je kan een appje sturen (06 21 70 76 63) of een mailtje sturen naar info@praktijkdiverso.nl.
Een afspraak op maandag dien je de vrijdag ervoor vóór 12.00 uur afgezegd te hebben.
Indien je te laat bent met afmelden of je verschijnt niet op de sessie zonder afmelding, ben ik genoodzaakt €75,- in rekening te brengen. Dit bedrag kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Meld je HIER aan voor een gratis kennismaking.