Mijn naam is Sabine Spruijt-Martens en ik ben inmiddels 20 jaar werkzaam binnen de GGZ. Ik heb op diverse plekken gewerkt, zoals bij grote GGZ-instellingen, in kleine vrijgevestigde praktijken, in de verpleeghuiszorg en in de chronische pijnrevalidatie en re-integratie. Hierdoor heb ik brede ervaring en kennis opgedaan die ik nu in mijn eigen praktijk toepas.
Ik heb diverse opleidingen en cursussen gedaan en ik vind het heerlijk om continu bij te blijven leren. Ik vind het belangrijk om up-to-date te blijven.

Naast dat ik sinds 2011 GZ-psycholoog* ben, ben ik ook cognitief gedragstherapeut VGCt®** en supervisor VGCt®. Ik maak in mijn behandelingen dan ook veel gebruik van cognitieve gedragstherapie (zie voor meer informatie: https://www.cognitievegedragstherapie.nl/home). Daarnaast maak ik ook veel gebruik van EMDR en enkele aspecten van ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Door mijn brede ervaring en kennis, kun je bij mij terecht voor diverse klachten, waaronder traumaklachten (PTSS), angst- en stemmingsklachten, zelfbeeldproblematiek, assertiviteitsproblemen, chronische (pijn)klachten ed. Mocht je twijfels hebben over mijn expertise op het gebied van jouw klachten, neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Naast reguliere individuele behandelingen, bied ik ook geregeld groepstrainingen aan (op het gebied van zelfbeeld bijvoorbeeld) en kun je bij mij meer intensievere (individuele of kleine groeps-) behandelingen volgen voor angst- en traumaklachten. (klik HIER).

Naast psycholoog ben ik ook gediplomeerd voedingsdeskundige. De werelden van psychologie en voeding zijn nog erg gescheiden. Er komt echter steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de (positieve) invloed van een gezonde leefstijl en voeding op onze mentale gezondheid. Mijn droom is om de werelden psychologie en voeding met elkaar te verenigen. Vooralsnog kun je bij mij terecht voor afzonderlijke behandelingen en desgewenst kan er een gecombineerde behandeling plaatsvinden.

Meld je HIER aan voor een gratis kennismaking.

* Als GZ-psycholoog heb je een BIG-registratie. De BIG-registratie betekent dat je voldoet aan de opleidingseisen voor het beroep (GZ-)psycholoog. Een psycholoog met een BIG-registratie mag zelfstandig een diagnose stellen volgens het classificatiesysteem DSM-V (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) en psychologische behandelingen uitvoeren.
** Therapeuten met een VGCt-registratie hebben een uitgebreide opleiding gevolgd en moeten regelmatig nascholing volgen op het gebied van cognitieve gedragstherapie.